Maak uw afspraak

g

Aanhangers en (paarden)trailers

Onderhoud

Goed onderhoud is belangrijk voor de levensduur van uw aanhangwagen/paardentrailer én voor de verkeersveiligheid. Bij regelmatig gebruik van de aanhangwagen is een jaarlijkse BOVAG-onderhoudsbeurt aan te bevelen. Gebruikt u uw aanhangwagen alleen tijdens de vakantie, dan kan het plegen van onderhoud eens per twee jaar voldoende zijn.

Deze BOVAG-onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd door een van onze opgeleide monteurs. Hij controleert standaard de remmen op onze fonkelnieuwe remmentestbank, de assen en het chassis, de opbouw en natuurlijk de verlichting. Uiteraard worden remmen gereinigd, ingevet en afgesteld. Smeerpunten worden nagelopen en indien nodig zullen onderdelen worden vervangen of gerepareerd (uiteraard na akkoord van u), zodat u weer veilig op weg kunt.

Tijdens de onderhoudsbeurt kunt u wachten in de wachtruimte waar de koffie voor u klaar staat. U kunt, net als voor de APK geldt, ook meekijken over de schouder van onze monteur.

(Paarden)Trailer

Wij adviseren iedere eigenaar van een (paarden)trailer om jaarlijks terug te komen voor een onderhoudsbeurt. Eventuele gebreken die daarbij dan tevoorschijn komen kunnen we dan direct repareren. Een ander voordeel van jaarlijks onderhoud is dat de kans op grote reparaties wordt geminimaliseerd en dat alle onderdelen optimaal het hele jaar door goed functioneren.